عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سفید شدن موها یا به علت عوامل ژنتیکی و ارثی است و یا عوامل محیطی در ایجاد آن نقش دارد که در بین عوامل محیطی عامل تغذیه بیشترین تاثیر را دارد.
عضو کمیته علمی کنگره انجمن متخصصان پوست ایران با بیان اینکه در مشکل سفید شدن موها به تدریج ملانوسید مو که حاوی رنگدانههای مو است از بین میرود گفت: سفید شدن مو به طور طبیعی در سنین بالای 30 سالگی مشاهده میشود و افرادی که در سنین پایین تر دچار مشکل سفیدی مو میشوند به طور ژنتیکی زمینه سفید شدن موها را داشتهاند.
این متخصص مو یادآور شد: در مواردی هم مشاهده میشود که افراد در نوجوانی و در زیر 20 سالگی دچار سفیدی مو میشوند که این مشکل دلایل مختلفی از جمله ژنتیک ابتلا به لک و پیس در موها دارد و یا ممکن است ناشی از تغذیه آنها باشد. مروج اضافه کرد: در مشکل لک و پیس سلولهای ملانوسید مو که رنگدانههای پوست را تشکیل میدهد از بین میرود و موها سفید و بیرنگ میشود.
متخصص پوست و مو با بیان اینکه تغذیه یکی از عوامل مهم در سفیدی موها است گفت: کاهش ویتامین ب 12 و کاهش ویتامین C منجر به سفید شدن موها میشود; بنابراین بیمارانی که تغذیه صحیحی ندارند و دچار کمبود ویتامین B 12 هستند و گوشت کمتری مصرف میکنند بیشتر دچار سفیدی موها میشوند.
مروج یادآور شد: برای جوانان و نوجوانانی که دچار سفیدی مو شدهاند «ویتامین C» و «ویتامین B 12» تجویز میشود و چنانچه این درمان نتیجه ندهد بیانگر این مساله است که اینها به صورت ارثی و ژنتیکی دچار سفیدی مو شدهاند و یا اینکه دچار لک و پیس مو شدهاند. منبع: تابناک